شرکت مسافربری جهانگشت مهر تعاونی 16

برای رزرو بلیط کلیک کنید

غار سهولان

کیلومتر که از جنوب شرقی شهر مهاباد به سمت بوکان حرکت کنید و از میان جاده ای سرسبز، با دشت های پهناور و باغ های میوه بگذرید به یکی از زیباترین و تماشایی ترین غارهای ایران و دنیا می رسید. غار سهولان یکی از بزرگترین غارهای آبی ایران است و در روستایی به همین نام قرار دارد. سهولان به معنای یخبندان است و از آنجایی که تعداد زیادی کبوتر در این غار زندگی می کنند بین مردم محلی به نام “کونه کبوتر” یا “کونه مالان” یعنی لانه کبوتر نیز شناخته می شود. جالب است بدانید نام کوهی که غار سهولان در آن قرار گرفته شده نیز کونه کبوتر است.

ghar2

خود غار در ارتفاع ۲۲۲۲ متری از سطح دریا واقع شده و به دو بخش خشک و آبدار تقسیم می شود. قسمت آبدار آن در ارتفاع ۱۷۵۱ متری بالاتر از سطح دریاهای آزاد قرار دارد و برای رسیدن به آن باید ۲۰ متر ورودی اصلی غار به سمت پایین رفت. فاصله ارتفاع سقف غار تا سطح دریاچه نیز به ۵۰ متر می رسد و درازای عمق آب در برخی قسمت های آن ۳۰ متر است.

مساحت کلی غار نیز به ۲ هکتار می رسد و تا امروز در حدود ۲۵۰ متر از مسیر آبی و ۳۰۰ متر از مسیر خشکی آن کشف و مورد بهره برداری قرار گرفته است. نکته آخر در معرفی غار سهولان این که نام این جاذبه در سال ۱۳۷۹ در فهرست آثار طبیعی ملی ایران وارد شد و از آن به بعد مورد استفاده عموم مردم قرار گرفت.

بعد از گذر از مسیر پرپیچ و خم رسیدن به غار سهولان و پشت سر گذاشتن باغ ها و دشت های مختلف، به ورودی اصلی غار می رسیم. بیشتر اوقات در ورودی غار گروه موسیقی با نوای محلی شان در حال نواختن آهنگ های شاد کردی هستند. صدای ساز و آواز این گروه همان ابتدا شما را به وجد می آورد و برای چند لحظه مجبورتان می کند بایستید و از هنرنمایی این گروه لذت ببرید.

ghar3

هر جاذبه طبیعی ویژگی ها و خصوصیات منحصر به فردی دارد که آن را از جاذبه ها و دیدنی های دیگر متمایز می کند و می تواند به افراد دلیلی بدهد که از آن دیدن کنند. ما نیز قصد داریم در این قسمت شما را با تعدادی از ویژگی های غار سهولان آشنا کنیم. قدمت غار سهولان به اوخر دوره کرتاسه در ۷۰ میلیون سال پیش باز می گردد. غار سهولان در کنار غار علیصدر همدان و غار هاموپوئیل مراغه از غارهای شناخته شده و جهانی ایران است. آب دریاچه های غار به صورت جوششی تامین می شود و از طریق سفره های زیرزمینی در نقطه ای دیگر به سطح زمین می رسد. ساختار زمین شناسی غار آبی-خاکی ست و جنس آن از سنگ آهک است. ساختار غار سهولان شباهت بسیاری به غار علیصدر همدان دارد. به دلیل تاریک بودن و نبود نور در فضای داخلی غار هیچ جلبکی در آب دریاچه آن دیده نمی شود و تنها جانداران میکروسکوپی در آن زندگی می کنند. آب دریاچه بسیار زلال و شفاف است و با وجود تاریک بودن نسبی فضای درونی غار، تا عمق چند متری دریاچه قابل مشاهده است. بیشترین عمق آب در غار سهولان به ۶۲ متر می رسد. اختلاف دمای درون و بیرون غار به ۱۰ الی ۱۵ درجه‌ سانتی گراد می رسد.

همترین امکانی که در غار سهولان به آن دسترسی دارید قایق های پارویی و راهنمای غار است. سرویس بهداشتی، نمازخانه، آلاچیق، پارکینگ، رستوران، سوپرمارکت و باجه فروش بلیت، امکانات دیگر غار سهولان است.

برچسب ها:
, ,
دیدگاه ها: بدون دیدگاه
07 سپتامبر 18

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *