شرکت مسافربری جهانگشت مهر تعاونی 16

برای رزرو بلیط کلیک کنید

موزه ارومیه

یکی از محبوب ترین جاذبه های هر شهر موزه ها هستند جایی که می توان مجموعه ای از آثار تاریخی را در کنار هم دید و اطلاعات زیادی درباره پیشینه ی آن ها پیدا کرد. معمولا بیشتر شهرها موزه ای دارند که محل نگهداری و نمایش آثار تاریخی همان شهر و البته دیگر مناطق است.

موزه ارومیه در سال ۱۳۴۶ ساخته شد تا محلی باشد برای نگهداری و نمایش آثار تاریخی و باستانی ارزشمند. این موزه در مجموع از دو تالار بزرگ و کوچک تشکیل شده که در اولی مجموعه ای از آثار تاریخی و باستانی به نمایش در آمده و تالار کوچک هم مخصوص موزه مردم شناسی است. تنوع مجموعه های این موزه قابل توجه است و با این همه آثار حتما موزه دوستان را راضی می کند. در قسمتی از موزه کتاب های نفیس خطی را می بینید که بیشتر آن ها کتاب های اسلامی هستند، از طرفی وجود موزه مردم شناسی که بر روی هنرهای ملی، صنایع دستی و … تاکید دارد باعث شده تا مجموعه آثار این موزه کامل و کامل تر شود.

موزه ارومیه یکی از غنی ترین موزه های ایران است؛ قدمت برخی از آثار آن حتی به ۷ هزار سال قبل از میلاد برمی گردد و جدیدترین آثار آن هم متعلق به دوره ی قاجار است. یکی از جذاب ترین آثار موزه ارومیه سه دست نوشته است که به خط میخی نوشته شده اند و برای هزاره اول قبل از میلاد هستند. در مجموع آثار این موزه به چهار بخش قبل از تاریخ، تاریخی، اسلامی و مردم شناسی تقسیم شده و آثاری که آن را از موزه های دیگر متمایز کرده کتیبه اوراتوریی و سالنی برای نگهداری ساعت های قدیمی است به طوری که حتی یک ساعت باستانی قرن هفدهمی هم در میان آثار به چشم می خورد.

mozeoromie2

همانطور که گفتیم در تالار کوچک تر موزه مردم شناسی برپا شده که نه تنها محلی برای نمایش فرهنگ مردم آذربایجان غربی ست بلکه فرهنگ مردمان دیگر نقاط ایران را هم از قلم نینداخته است. در اینجا پوشاک، زیورآلات و دیگر آثار جلوه گر شیوه ی زندگی مردمان نقاط مختلف ایران به شیوه ای جذاب در معرض بازدید مردم قرار گرفته است.

برای سفر به اعماق ژرف تاریخی به بخش ما قبل تاریخ بروید اینجا پر از آثاری است که در کند و کاو های سایت های باستان شناسی مثل تپه های اسماعیل آباد، سیلک کاشان کشف شده اند و اشیایی مثل سفال انواع سفال ها را شامل می شوند. این قسمت بخشی دارد که مخصوص آثار تاریخی لرستان است و اشیایی مثل برنز و وسایل جنگی را شامل می شود.

در بخش تاریخی اشیای سفالی و فلزی متعلق به قبل از اسلام به نمایش در آمده که برای نواحی شوش، سیاهکل، نهاوند و رحمت آباد هستند. در این قسمت، بخشی مخصوص نمایش سکه های قبل و بعد از اسلام است که سکه هایی از زمان اتابکان، مغول، صفویه و … را به نمایش در آورده است.

بیشتر اشیایی که در این موزه می بینید برای دوره اسلامی است و به خوبی تمدن اسلامی و تاثیرش بر روی ظروف و آثار تاریخی را نشان می دهد. در اینجا ظرف هایی را می بینید که با خطوط کوفی و یا آیاتی از قرآن به ظریف ترین و ماهرانه ترین حالت طراحی شده اند. یکی دیگر از جذاب ترین آثار این بخش نوشته های کوفی و عربی و سرعلم های سوگواری هستند که از جای جای ایران به موزه ارومیه آورده شده اند.

mozeoromie3

در بخش مردم شناسی با فرهنگ مردمان و طوایف مختلف آشنا می شوید؛ اینکه آن ها چه لباس هایی به تن می کنند و یا از چه ظرف و ظروفی استفاده می کنند. یکی از جذاب ترین آثاری که این قسمت از موزه را تماشایی کرده مجسمه هایی هستند که لباس های محلی به تن کرده اند و نمایانگر اقوام و عشیره های مختلف ایران هستند.

در استان آذربایجان غربی به غیر از موزه ارومیه، موزه های دیگری مثل موزه مهاباد، تخت سلیمان، نقده و .. هم هست که مخصوصا در روزهای تعطیل پر از گردشگرانی می شوند که برای آشنایی با فرهنگ و تمدن کشور، خودشان را به این موزه ها رسانده اند.

موزه ها همیشه طرفداران خاص خودشان را دارند کسانی که ساعت ها در سالن های موزه قدم می زنند و با دقت زیادی آثار را تماشا می کنند، آثاری که در دل هر کدام از آن ها دنیایی دیدنی نهفته است دنیایی که میانه ای با جهان امروز ندارند و شیوه ی زندگی گذشتگان را به زیباترین حالت ممکن نشان می دهد. در کنار آثار، توضیح مختصری درباره ی آن ها را می بینید که دید و شناخت شما را نسبت به هر اثر بیشتر می کنند. پیشنهاد می کنیم چند ساعتی را وقت بگذارید و با دیدن از بیشتر مجموعه های این موزه تجربه ای متفاوت را برای خود رقم بزنید.

ارومیه، مرکز آذربایجان غربی با فرهنگ و تاریخی طولانی یکی از مهمترین شهرهای ایران است و آثار تاریخی و طبیعی زیادی را در خود جای داده است. با توجه به اینکه استان آذربایجان غربی در منطقه ای کوهستانی قرار دارد آب و هوای ارومیه تاثیر زیادی از جریان های مرطوب مدیترانه ای و هوای سرد کوه های قفقاز می گیرد.

 

برچسب ها:
, ,
دیدگاه ها: بدون دیدگاه
05 آوریل 19

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *